woensdag 26 september 2012

Grote broer Pontus heeft staartstoring

Pontus is grote broer geworden, zijn moeder heeft opnieuw 4 mooie zwarte glimmerds op de wereld gezet! Grote broer zijn, ook al weet je van niks, vraagt er toch om dat je gedrag wat verstandiger wordt. Maar dat is nog wel erg moeilijk als puber.

Gisteren had Pontus enorm lol met een Portugese Waterhond van 5 maanden. Eerst vond ze hem wat wild maar ze bleken toch dezelfde hobby te hebben: tikkertje! Het was de bedoeling dat het waterhondje leerde zwemmen maar ze durfde niet zo goed. Pontus wel dus die demonstreerde met liefde hoe leuk en gemakkelijk zwemmen is. Zwemmen heeft ze niet gedaan, alleen toen haar domme baasje haar het water in gooide en ze wel moest zwemmen. Ik heb hem even verteld dat dit de manier was om een hond watervrees te laten krijgen. De hond moet zelf de stapjes nemen om steeds verder te gaan en over te gaan tot zwemmen. Uiteindelijk stond ze uit eigen beweging met 4 poten in de vijver ernstig te overwegen om een poging te wagen maar deed het toch maar niet. Ze was er dichtbij dus met dat zwemmen zal het best goed komen.
Pontus begon in de avond aan zijn staartaanzet te bijten en toen we goed keken wees zijn staartje onbeweeglijk naar beneden. Aan zijn staart komen mocht niet. Aj aj aj , dat leek toch verdacht veel op een Cold Water Tail. Tja, dat kan gebeuren na al die stoere jumps waarbij je staartje op het water klapt.
Vanmorgen had hij er nog erg veel last van, hij heeft de hele ochtend zielig op de bank liggen kijken zonder ook maar te denken aan ondeugende streken, niet des Pontus dus. Uiteindelijk heb ik dus maar een afspraak bij de dierenarts gemaakt want, ja, als moekes jonkie zoveel pijn heeft dan moeten we er iets aan doen. Ik had de telefoon nog niet neergelegd of de kleine schurk sprong van de bank, pakte een speeltje en daagde Pandora uit voor een spelletje. Maar we gingen lekker toch naar de dierenarts!
De dierenarts moest om dit voorval lachen, kneep hem in zijn achterwerk en concludeerde dat hij goed gespierde billen had. Hij woog 29,3 kg en dat is een prima gewicht! Hij gaf niet heel duidelijk aan waar de pijn precies zat maar zijn staart hing nog behoorlijk dus hij heeft een spuit Metacam gehad.
Inmiddels voelt hij zich een stuk comfortabeler en zijn de eerste pogingen tot kwispelen al weer gesignaleerd. Hij is wel wat rustiger dan normaal maar dat is in zijn geval helemaal niet zo vervelend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten