vrijdag 4 juli 2014

Wat is het een lekker ding!

Hoog tijd voor een nieuw stukje :-)
Vanochtend hebben we lekker getraind. Eerst even gespeeld samen, Pontus vast even laten zwemmen en rennen in de hoop dat hij zich dan tijdens de les kan concentreren. Heerlijk om dat blije bekkie om me heen te hebben want 'samen een beetje klooien' is toevallig ons favoriete onderdeel.
Tijdens de training ging het best goed. Hij ging na een beetje aarzelen als eerste hond blind over water, heeft geen dummy gewisseld, kan al behoorlijke lijnen lopen, laat zich op de eerste meters stoppen en opnieuw sturen, hij let erg goed op waar de apporten vallen, liet zich even afleiden door veel te slimme konijntjes maar niet door voorbijgangers en andere honden, hij heeft prima gelopen in de linie, beetje jammer was dat hij met drie andere piepers en jodelaars in de groep toch wat moeite had om stil te blijven.

Maar... Al met al is het echt een heerlijk ventje met een blije pretkop als ik met hem bezig ben. Het maakt niet uit wat we doen, of we nu fietsen, steppen, trainen of gewoon een beetje aanklooien... hij vindt alles leuk!
Het is een kroelkip en een schoothanger, alle aandacht is prima voor Mr. P.

Gisteren is hij geröntgend, de officiële uitslag laat nog even op zich wachten maar de dierenarts was zeer tevreden over de foto's en de gewrichten van Pontus. Hij vond Pontus helemaal prachtig met zijn glanzende vacht en die dikke spierbillen van hem "zo mooi zien we ze hier niet vaak in de praktijk".
Precies! Daarom en ook omdat zijn karakter heel aangenaam is en omdat hij een slimmertje is en omdat hij steeds lekkerder gaat werken... is het gewoon een lekker ventje waar ik erg dol op ben :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten