maandag 28 november 2011

De eerste dag

Vandaag was de dag dat we de kleine vent konden halen.... eindelijk... die laatste dagen gingen erg langzaam voorbij. Het is maar goed dat ik dit weekend veel moest werken.
Na de jachttraining was de overdracht, na alle administratieve en financiele afwikkelingen kreeg ik hem overhandigd en mocht ik hem in mijn armen sluiten.

Het is zo'n lekker ventje!!!!
Op de terugweg heeft hij de eerste vijf minuten gehuild als een klein wolfje maar daarna heeft hij bijna de gehele terugweg geslapen. Dat is toch een model puppy!
Eenmaal thuis mocht hij vanaf mijn veilige schoot kennismaken met de rest van de dierentuin en dat was best een beetje spannend voor hem. Het verliep allemaal precies zoals verwacht: Pandora vond hem meteen leuk, Ramses is vooral aan het grauwen en mopperen (maar is intussen wel nieuwsgierig), Balthazar (Oosterse Korthaar) en Gaspaartje (Siamees) komen meteen kijken omdat ze alles willen weten en zich graag overal mee bemoeien.
Pontus liep al snel op de grond en was op verkenning. Hij had snel door dat hij nog niet te dicht bij Ramses moet komen en wat katten zijn??????? Nog geen idee maar interessant zijn ze wel, inmiddels heeft hij zijn eerste (voorzichtige) klap op zijn kop gehad omdat katten nu eenmaal niet zo wild willen spelen als zijn nestgenootjes ook al zijn ze van het zelfde formaat. Gelukkig zijn deze katten honden gewend.
Hij heeft al een paar keer buiten geplast en een keer een drolletje gedraaid. Blaadjes zijn ook leuk om mee te spelen en daarna zijn bench weer in. Na een minuutje protesteren lag hij lekker te maffen. Dit ritueel heeft zich nu al een paar keer afgespeeld. Voor een eerste dag ging dit helemaal niet gek!

Het is een heerlijk vrij mannetje maar wel heel aanhankelijk!


Hij had het ook al voor elkaar om bij Pandora te gaan liggen:



En Koning Balthazar kwam inspecteren. Een slapende pup is best lief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten