zaterdag 25 augustus 2012

Gastonomie voor Labradors

De meeste Labradors zijn net Kliko's, ook die drie van mij. Eigenlijk is Ramses nog het meest kieskeurig, Pontus het minst, die vreet echt alles!
Tot nu toe kreeg hij Royal Canin Maxi Junior en tussendoor ook wel eens KVV of wat andere dingen voor de variatie, alles gaat schoon op.
Nu Pontus zo ongeveer is uitgegroeid, dat hoop ik tenminste want hij steekt ruim boven Ramses uit en is bijna (op de gespierde schouderpartij van Ramses na) even breed, alleen zijn kop moet nog wat mannelijker worden. Nu vond ik de tijd wel rijp om met de andere twee mee te gaan eten: Farmfood en KVV. Pontus lust het zeker want hij heeft al een paar keer een bek vol weggesnaaid uit een bak van één van de anderen en de deksel van de voerton open gewurmd met zijn neus.

Ramses had als pup behoorlijk baknijd. Niet naar mensen, als ik zou willen mag ik zijn hele bak leeg eten waar hij bij staat, en ook niet naar Pandora maar wel naar de katten (loerende loeders als het om KVV of vis gaat) of andere honden. We merkten hier eigenlijk weinig van behalve dat we moesten opletten als er gegeten werd met andere honden dan Pandora en Thorgal. Ramses en Pandora eten in de keuken, Pontus buiten de keuken (zonder deur) maar aangezien het voor Pontus een spelletje werd om zo snel mogelijk zijn bak leeg te eten en vervolgens de keuken in te stormen (hij vond dit zelf zo leuk dat hij bij zijn laatste happen al als een malloot begon te kwispelen) werden de eetmomenten voor Ramses steeds stressvoller ondanks dat hij zelf zijn bak al lang leeg had. De uitvallen werden steeds feller en raakten uit verhouding met de misdragingen van Pontus. Pontus werd dus verbannen naar de gang (met deur) die pas weer open gaat als Ramses weer naar de kamer is en de bakken opgeruimd. Een stuk rustiger voor Ramses.

Slim is hij wel, zeker als het om eten gaat. Hij ruikt wanneer we langs bramenstruiken lopen en zoekt zelf de rijpe bramen wel op.
Laatst had één van de katten een half bakje voor van de trap gegooid op de tafel. Ramses stond aan de ene kant moeilijk te doen omdat hij er van die kant net niet bij kon, hij kwam alleen niet op het idee om het eens van de andere kant te proberen. Pontus wel, die probeerde het één keer van de kant waar Ramses stond en toen dat niet lukte ging hij naar de andere kant waar hij er veel makkelijker bij kon. Leuk om te zien hoe inventief dit mannetje is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten