woensdag 14 maart 2012

Eerste wasbeurt

Het is een feit: Pontus heeft zijn eerste wasbeurt achter de rug.
Achter de dijk lag hij zeer verheerlijkt te rollen in iets wat, zo te ruiken, al heel lang erg dood was. Met zijn nieuwe parfummetje kwam hij het huis niet in en dus werd het een wasbeurt in de tuin.
Na de eerste schrik vond hij het eigenlijk best lekker om beschonken te worden met bekers lauw water en vervolgens afgedroogd te worden, hij liet het allemaal maar gebeuren. Nu ruikt hij naar een hondenshamporelletje, ook niet ideaal maar altijd nog beter dan het was. Na een paar dagen zal hij wel weer gewoon naar 'Pontus' ruiken.

Vandaag heeft hij ook mogen kennismaken met Spikey, een kleine terrier. Pontus kent niet veel kleine hondjes omdat de kleine hondjes in onze buurt ofwel te oud of te kwetsbaar zijn voor lompe jonge Labjes ofwel gewoon valse krengen zijn, beide niet geschikt om mee kennis te maken. En toen kwamen we ineens Spikey weer eens tegen, al heel lang een vriendje van Pandora en een stabiele kleine hond.
Pontus mocht dus even los met Spikey, hadden we netjes gevraagd, en Spikey deed wat er van hem verwacht werd: Hij liet Pontus rustig kennismaken en corrigeerde netjes als hij te lomp deed. Thanx Spikey!

En... we hebben een kiesje!!! Ineens viel er bij het klieren en klooien een wit stukje uit zijn mond en kon ik een kiesje oprapen. Voor de tandenfee!

Foto van Pontus en Ramses. Ze zijn nu bijna even hoog maar bij Pontus kloppen de verhouding nog niet zo erg. Ramses was precies zo op die leeftijd dus ik ga er van uit dat het met Pontus ook wel goed gaat komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten