vrijdag 30 maart 2012

Vreselijke vreetzak

Het lijkt wel een Suske en Wiske titel, 'Wiske en de Vreselijke Vreetzak'.
Ik had hier een foto willen plaatsen van drie honden die voor hun bak zaten te wachten met daarin een haring...
Had want die foto is dus niet gelukt :-)  Thanx to Mr. Pontus alias de vreselijke vreetzak.
Pontus kan normaal al prima wachten voor zijn bak tot hij toestemming krijgt om te eten maar de verleiding van de haring was dus iets te groot voor hem. Ik deed twee stappen achteruit om de foto te nemen en hij dook zijn bak in... weg haring! Ik gaf ook de andere twee toestemming om te eten dus Pandora deed haar kop naar beneden, haar bek open om de haring te pakken en ... weg haring! Terwijl zij haar bek open deed kwam er een zwarte raket langs die snel haar visje weggriste en opvrat. Gelukkig voor Pandora was de aanbieding 4 haringen voor € 5,- zodat er nog eentje in de keuken op haar lag te wachten. Ik had hem wel aan Marianne beloofd maar die stond hem graag af aan een zeer beteuterd kijkende Pandora.

Deze week was er een avond dat wij beide moesten werken. Komt niet heel vaak voor maar gelukkig hebben we dan buren die best even willen uitlaten, eten geven en oppassen. Ze zouden Pontus en Pandora (Ramses was met mij mee) ook wel even een poosje meenemen naar hun huis. Ze hoefden geen bench maar er staat er eentje in de gang klaar om mee te nemen en ze kunnen ze natuurlijk ten alle tijde terug brengen want ze hebben een sleutel. Zij zijn een hond gewend die niks pakt, zelfs de zakken met voer staan gewoon voor het grijpen, zo ook een doos met kluifjes maar de hond komt er niet aan, ook niet als ze alleen thuis is. Dit zetten ze natuurlijk wel allemaal even aan de kant voordat die van ons binnen komen want die vreten alles op wat ze te pakken kunnen krijgen.
Om een lang verhaal kort te maken: Pontus is twee keer bovenop de tafel gesprongen en heeft daar de eerste keer twee gehaktballen buit gemaakt en de tweede keer een stuk salami... hap slik weg! De buurvrouw weet nu ook wat we bedoelen met het is 'opletten of opsluiten'. Gelukkig vindt ze hem nog wel een beetje lief en mag hij best nog eens komen... maar dan wel weer mét bench.

Pontus is in de groei en een echte vreet Labrador. Hij krijgt 3 x 115 gr. Royal Canin Junior brokken per dag en daarnaast ook nog beloningen voor goed gedrag of een beetje extra vlees, een harinkje of een paar Sardines. Als we vrij zijn krijgt hij in het weekend soms vlees 3 x 400 gr. en ook dat gaat er allemaal in, hij vreet echt alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten