donderdag 23 februari 2012

Bezoekje aan de dierenarts

Vandaag zouden er drie katten naar de dierenarts voor de entingen. Nu hebben wij momenteel twee jongetjes te logeren en één van onze katten is dan altijd buiten en komt pas binnen als ze in bed liggen. De oudste poes weet gewoon wat er op het programma staat en zorgt dat ze weg is, gehaaid krengebeest. Er waren er dus twee afwezig op het moment dat we bijna moesten vertrekken.
Nu moest ook Pandora haar entingen nog en Pontus nog zijn Rabiës-enting dus na overleg met de dierenarts gingen we met 1 kat en twee honden.
Kleine Siamees was in orde. Pandora had een wratje op haar tandvlees en een bultje wat voor de zekerheid nader moet worden bekeken maar wat waarschijnlijk ook een wratje is. Verder was ze gelukkig in orde.
Pontus was ook in orde en ondeugend. Hij is ook nog eens helemaal bekeken, beluisterd en bevoeld en probeerde intussen de stethoscoop te stelen. Het prikje heeft hij niet gevoeld aangezien hij op dat moment druk was met een koekje te verorberen. Hij groeit gestaag verder want woog nu al 17,3 kg en dat is 100 gram per dag in de afgelopen week! Hij is vandaag exact 20 weken oud.
In de wachtkamer kwamen we een enorme tank van een bruine Labrador tegen die graag even wilde kennismaken met Pontus en zijn baasje kwam er braaf achteraan gewapperd, weerloos tegen 45+ kg lomp enthousiasme, met Pontus was hij gelukkig wel rustig. Pontus was zo onder de indruk van zoveel Labrador in één keer dat hij zich maar meteen van de onderkant liet zien.
"Over een jaar ziet hij (wijzend naar Pontus) er ook zo uit!", zei de eigenaar van de 'bruine beer' tegen mij. "Ik weet heel zeker dat dat niet zo is!", was mijn antwoord en achter de rug van de eigenaar lachte de dierenarts in haar vuistje. Volgens zijn eigenaar woog 'Bruintje Beer' 45 kilogram maar ik vermoed dat hij het gewicht een paar kilo naar beneden heeft afgerond want Bruin was echt ENORM.
Daarna mochten we weer naar huis en toen we thuis kwamen kwam ook 'krengebeest' al aangelopen in de wetenschap dat de kust weer veilig was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten