zondag 5 februari 2012

Kleine pestkop

Pontus is druk aan het wisselen en heeft last van zijn bek. Om die reden heeft hij altijd een kluifje tot zijn beschikking om te voorkomen dat hij aan het meubilair gaat knagen of aan andere niet geschikte voorwerpen. Omdat hij weinig tanden heeft momenteel, gaat zo'n kluifje best lang mee want hij knaag en sabbelt een beetje maar echt veel kracht in zijn bek heeft hij (nog) niet. Die andere twee doen over zo'n zelfde kluifje ongeveer 5 minuten dus het is heel interessant om het kluifje van Pontus te stelen, vooral Pandora is er als de kippen bij als de bench van die kleine boef open gaat.
Inmiddels is een NEE wel genoeg om ze op andere gedachten te brengen want ze weet inmiddels dat het eigenlijk niet mag, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze het ook niet meer probeert.
Die kleine pestkop heeft inmiddels in de gaten dat ze zijn kluifje heel interessant vinden maar dat ze hem niet mogen pakken uit zijn bench. Daar heeft hij het volgende op gevonden: letterlijk knorrend van plezier (het is net een varkentje) loopt hij ererondjes met zijn kluifje langs Pandora en Ramses. "Kijk eens wat ik heheb, naanananaanaaa!"
Vervolgens laat hij hem ergens slingeren want hij heeft de focus van een vlo en dan is er altijd wel een liefhebber in de buurt die hem snel te pakken heeft. En dan ga je als kleine smurf er druk protesterend voor liggen, roepend om je mammie want 'die grote gemene hond heeft mijn kluifje gejat!' maar terug pikken gaat niet lukken.
Hij is voorlopig nog niet klaar met wisselen dus 'The battle of te bone' gaat nog wel even voortduren.

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig beeldend verhaal weer, zie het helemaal voor me! Ze zijn ook zo inventief he die kleine deugnietjes.
    Dat knorrende geluid herken ik wel, dat doet Flits ook. Zo trots als wat lopen ze dan met iets in de bek rond, even iedereen bij langs.
    Het is een slim mannetje, die Pontus!

    BeantwoordenVerwijderen