vrijdag 20 juli 2012

Zon, zee en zand op het strand

Vandaag was het de tweede keer dat Pontus naar het strand ging.

De eerste keer was een week of drie geleden bij Noordwijk. Pontus vond het fantastisch zoals hij alles altijd fantastisch vindt. Hij rende als een dolle achter de rest aan, wilde overal tegelijk zijn, en met alles en iedereen tegelijk spelen. Zeewater is zout en niet geschikt om te drinken maar Pontus had helemaal geen tijd om te proeven dus die nam af en toe een lebber. In eerste instantie bleef hij mooi bij zijn groepje, rennend van de één naar de ander, maar ineens was hij verdwenen. Hij had een leeftijdsgenootje gevonden en liep al spelend de andere kant op. Ik achter hem aan maar het duurde toch een tijd voor hij in de gaten kreeg dat hij iedereen kwijt was en om zich heen ging kijken. Op dat moment stuurde ik Ramses vooruit met een 'Waar is Pontus?' dus die ging Pontus halen. Pontus was dolblij dat hij Ramses zag en kwam gelukkig mee terug.
Na de strandwandeling gingen we nog wat drinken op een terras. Daar stonden 5 drinkbakken voor honden om uit te drinken en Pontus moest ze allemaal even proberen. Hoezo ADHD?
Toen we van het terras kwam moest hij dus flink plassen en bijna bij de auto ook nog even poepen. Ik stond klaar met mijn poepzakje maar er kwam alleen een flinke golf zeewater uit zijn darmen gespoten. Oeioei, ik zou Pontus de komende tijd in de gaten moeten houden.
Eenmaal thuis was hij blij dat hij de auto weer uit kon want op de parkeerplaats heeft hij nog twee minuten (schat ik) leeg staan lopen terwijl hij zelf een beetje appelig stond te kijken waar al dat water toch vandaan bleef komen.
Ik ben om het half uur met hem naar buiten gegaan 'voor het geval dat...' maar toch stond hij op een gegeven moment ineens op de mat te plassen, dat was al heel lang geleden dat hij dat nog gedaan had maar met zoveel water in je buik...
Halverwege de avond kwam er nog een golf anaal zeewater maar tegen de tijd dat we gingen slapen was al het water er wel zo'n beetje uit.


Vandaag dus een herkansing bij de Slufter. Deze keer heb ik hem geen zeewater zien drinken, kennelijk had hij toch nog ergens onthouden dat dit niet zo goed was bevallen. 
Er was een ander jonkie mee, Doeffus van bijna 6 maanden, waar Pontus het wel gezellig mee had als hij zich niet moest bemoeien met Ramses en de tennisballen.
Ramses had de tijd van zijn leven want we hadden een ballenwerper mee en genoeg tennisballen, Ramses mocht lekker sjezen door het ondiepe water. Pontus vond dit ook wel erg leuk, achter Ramses aanrennen en proberen om de tennisballen te stelen. Hij is nog niet sneller dan Ramses.
Opnieuw een terras opgezocht want het was onverwacht heerlijk weer. Pandora en Ramses ploften neer maar de twee jonge belhamels wisten van geen ophouden en bleven elkaar opzoeken en uitdagen. Ze waren ook wel erg leuk samen. Toen we ze gescheiden hielden plofte ook Pontus neer en ja, toen ontdekte ook Doeffus dat hij eigenlijk een heel moe guppy was.


Pontus heeft achteraf nog wel wat extra moeten plassen maar gelukkig niet zo extreem als de vorige keer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten