zaterdag 6 oktober 2012

Er is er 1 jarig, hoera, hoera, ....

Een jaar geleden werd ik gebeld dat Holly bevallen was en dat er, als ik dat nog steeds wilde, een reutje voor mij bij was. Tuurlijk wilde ik dat!!! En dus was onze kleine zwarte glimmerd geboren die Pontus zou gaan heten.
Er is een jaar voorbij gevlogen want deze kleine zwarte glimmerd is vandaag al weer een jaar oud en geen kleine zwarte glimmerd meer maar een grote glimmende ondeugende slungel.
Vanochtend na de ochtend wandeling en het ontbijt gingen we naar Wijk aan Zee om deel te nemen aan Lint van Labradors voor de stichting Kanjer Guusje. Een stichting die jonge kankerpatiƫntjes en hun familie ondersteunt in hun ziekteproces.
Er waren tussen de 55 en 60 Labradors met hun eigenaren aanwezig op het strand en na de vastlegging van Het Lint, verspreidde iedereen zich over het strand om nog een beetje te wandelen en te zwemmen. Toch weer ongelooflijk hoe gemakkelijk dat gaat met een grote kudde Labradors. Pontus vondst het geweldig!!! Allemaal 'vriendjes en vriendinnetjes' dus hij was er al snel vandoor met een leuk blond teefje met een  'Supergirl' tuigje aan. Ik zag hem van links naar rechts over het strand rennen met zijn lange poten zonder op te letten waar wij waren. Dat is echt iets wat hij nog moet leren. Pandora en Ramses houden ook in een groep toch contact en kijken regelmatig waar ik ben of komen zich even melden, Pontus gaat zo op in zijn eigen bezigheden dat hij dit vergeet. Niet als we met ons 'gezinnetje' op stap zijn maar wel in een grotere groep met meerdere honden.
Het heerlijk op het strand, heel de ochtend had het geregend maar toen wij op het strand kwamen was het perfect weer dus we hebben er heerlijk van genoten. Daarna nog een lekkere warme chocolademelk en dat was het dan weer. We hadden ook nog prijzen gewonnen in de loterij en lekkere dingen in de goodybags... Onze dag kon niet meer stuk!

Thuis gingen we een taartje eten want bij een verjaardag hoort natuurlijk taart, ook voor de honden een hondvriendelijk gebakje van beschuit, hondenworst en slagroom... Hmmmmmmmmmm smullen!
En in de avond mee op visite naar de buurvrouw waar Pontus meteen even liet zien wat hij tegenwoordig heel goed kan: traplopen. In een wip stond hij boven te blaffen tegen zijn eigen spiegelbeeld en later tegen de betonnen Boxer in de tuin want ja, je kan dan nog niet zo'n held zijn maar  bij je nieuwe status als jaarling en adolescent hoort ook dat je je af en toe met de beveiliging moet bemoeien en je alarminstallatie moet testen. Dus: alle rugharen omhoog en je allerstoerste  blaf opzetten maar wel even een snelle kwispel als je ziet dat het vrouwtje de rugdekking nog steeds voor haar rekening neemt.

De jarige is er inmiddels flink moet van en ligt heerlijk te maffen op de bank. Dat kan hij tegenwoordig. In de avond ligt hij meestal rustig met de anderen op de bank of aan mijn voeten, overdag moet hij voor zijn rustmomenten over het algemeen nog de bench in dus van die avonden genieten we extra.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten