maandag 1 oktober 2012

Groentje (deel 2)

Ramses deed erg zijn best om te doen wat er van hem gevraagd werd maar hij kon zijn ongeduld nauwelijks bedwingen. Als hij beloond werd bij de aandachtsoefening kwam hij wat omhoog naar de beloning toe ipv netjes op zijn billen te blijven zitten. Ach, voor de opgewonden stemming waarin hij was deed hij het echt heel keurig, ik heb die mensen maar niet gezegd dat hij tot een paar jaar geleden  rustig tot voor mijn gezicht zou springen.
De mannen vonden het best leuk en interessant allemaal en in de avond streken we met z'n drieën versleten neer op de bank. De volgende ochtend moesten we weer gewoon aantreden op de hondenschool voor de volgende les.

De mannen doen het gewoon goed op de hondenschool.
Ramses doet wat hij moet doen zonder neiging om zich met de andere honden te bemoeien, de drukke Jack Russell die af en toe best irritant is wordt door Ramses niet serieus genomen en naar die bibberende Chihuahua kijkt hij niet. Het leukste onderdeel voor hem blijft het apporteren, dan is hij echt helemaal vrolijk. Daarin mogen we altijd een beetje ons eigen gang gaan want 'de juf' is dan druk met de andere hondjes en ze weet dat Ramses het al kan.
Pontus doet het beter dan ik verwachtte want hij concentreert zich steeds beter, volgen gaat zo nu en dan al heel netjes op het veld. Rodi worst helpt, vorige keer had ik de moeite gedaan om kipfilet te koken maar hij vond de Rodi worst van de instructeur veel interessanter, verwend jong.
Pontussie laat zich echt van zijn goede kant zien, zozeer dat de instructeur zich genoodzaakt voelde om zijn menig over Labradors te herzien. Zijn mening was niet geheel positief maar Pontus vindt hij wel heel leuk en die voldoet helemaal niet aan het beeld van de Labrador als over enthousiast ongeleid projectiel.

Dat gaat allemaal naar wens....... nu het apporteren nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten