donderdag 29 december 2011

12 weken check

Vanmorgen met de kleine vriend naar de dierenarts geweest voor zijn 12 weken entingen want hij is vandaag precies 12 weken oud!
Hartje klopte, longen goed... was wel lastig om te luisteren want er zat een jonge herder te blaffen in de wachtkamer en daar had Pontus natuurlijk wel een antwoord op dus die zat lekker terug te keffen vanaf de behandeltafel.
Zag er allemaal netjes en gezond uit volgens de dierenarts, haar eerste woorden toen ze Pontus zag waren: "Amai zeg, wat is die gegroeid!" Tja, onze dierenarts is een Belg ;-)
Hij was inderdaad gegroeid, in de afgelopen drie weken maar liefst 2,5 kg! Hij woog precies 10 kg vandaag en dat is helemaal niet slecht voor een Labrador van zijn type.

Ze heeft ook zijn pootje goed bekeken want de kleine kluns had dinsdag zijn pootje bezeerd toen hij tegen de salontafel sprong, domme puppen actie. Hij loopt er gewoon op, staat er gewoon op maar trekt hem af en toe op en liep niet helemaal regelmatig. Dat had hem al twee dagen benchrust opgeleverd en ook de komende dagen gaat hij nog een beetje rust mogen houden voor de zekerheid. De dierenarts kon niks vinden, geen zwelling, geen bewegingsbeperking en hij gaf ook nergens pijn aan dus eind volgende week moet het helemaal over zijn.

Hij kreeg dus zijn spuit en een ontworming mee. In overleg met de dierenarts heeft hij zijn Rabiës inenting nog niet gehad. Die krijgt hij in februari als Pandora haar entingen moet krijgen. Hij is nog zo klein... ik vond twee van die heftige spuiten een beetje veel. Dat is eigenlijk omdat Ramses vorig jaar zo ziek is geweest van zijn entingen, die kreeg toen ook zijn cocktail en de Rabiës-enting ineens. Als het in twee keer kan doe ik dat liever...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten