zondag 18 december 2011

Sneeuwdoop in de Ardennen

We zijn lekker een weekendje naar de Ardennen geweest. Natuurlijk naar onze favoriete uitrust- en oplaadplek "Chez Maranoa" in Mormont.
Pontus is inmiddels al aardig gewend aan reizen met de auto, een bench op een andere plek maar met zijn eigen kleed en knuffelslang. Hij vindt het allemaal prima, dat is het voordeel van het vanaf het begin gewoon meedraaien in onze routine. Zolang wij, Pandora en Ramses relaxed blijven is hij dat ook.
Ook voor Ramses was het deze keer best relaxed want er waren de eerste dag nog geen andere honden, behalve natuurlijk Maran en Noa en de tweede dag kwamen er twee Spaanse Waterhonden maar die waren ook rustig en sociaal dus dat ging heel goed. Ramses had niet het idee dat hij 'zijn pup' moest beschermen dus die liet het lekker gaan.
Pontus de vrolijke vrijbuiter heeft weer heel wat lessen hondencommunicatie achter de rug. Verschillende soorten honden, verschillende temperamenten en wat de een nog net goed vindt wordt door een ander niet gepikt. Hij werd regelmatig gecorrigeerd maar er werd ook rustig met hem gespeeld. Het was een ideaal clubje voor Pontus: lekker stabiele, sociale honden maar geen honden die heel wild met hem speelden.
Het leuke was: Er lag sneeuw in de Ardennen dus kleine turf heeft meteen de sneeuwdoop gehad. Hij vond het maar gek, zo'n witte en koude wereld. Hij was in Rotterdam ingestapt en daar was het alleen maar erg nat maar toen hij uitstapte in Mormont was het wit en koud??? Hij vond het toch wel leuk om te onderzoeken en doorheen te rennen en te dollen met Pandora die lekker op haar rug in de sneeuw lag te rollebollen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten