woensdag 21 december 2011

Overbezorgde moeders

Pontus heeft er niet één doch is gezegend met maar liefst twee overbezorgde 'moeders', arme knul.
Dus toen hij gisteren niet alleen een beetje rustiger was maar ook nog eens niet wilde eten en dat wat hij had gegeten weer uitbraakte waren de moeders in alle staten en stond er vandaag weer een ritje dierenarts op het programma want met een kleine puppedup neem je geen risico's.
Nu moet ik zeggen dat Pontus met dat snelle groeien van hem ook niet heel veel reserve heeft en na een dagje nauwelijks eten (gelukkig wel drinken) al heel snel op een kleine Whippet begint te lijken met die lange poten en dat kleine gatje van hem. Hij woog vandaag (op de leeftijd van 11 weken min 1 dag) 8,8 kg en dat betekent dat hij gemiddeld zo'n 800 gram per week is gegroeid.
In de wachtkamer lag hij zijn publiek te entertainen met een concert waar Pavarotti nog een puntje aan had kunnen zuigen, ons ventje is behoorlijk vocaal en lag op schoot te mopperen, mieperen en pruttelen tot hij respons kreeg van papegaai Coco. Dat was toch wel heel interessant en die twee hebben een goed gesprek gevoerd van pup tot papegaai.
Helemaal nagekeken door de dierenarts maar het enige wat ze kon concluderen is dat zijn maag waarschijnlijk wat van streek was en dat hij een zeer eigenwijs koppie had. Dat laatste is zeker waar maar daar had ze geen pilletjes tegen, gelukkig wel tegen de misselijkheid.
Hij kreeg een spuit en we moeten hem meerdere kleine maaltijden geven en twee keer per dag een kwart pilletje.
Na de spuit was zijn misselijkheid duidelijk verdwenen want eenmaal thuis stond hij als eerste in de keuken om eten te vragen. Hij krijgt nu om de twee à drie uur een kleine portie brokjes en valt er op aan alsof hij een week niet gegeten heeft in plaats van een dag. Ik heb zo het idee dat het wel weer goed komt met de kleine man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten