maandag 12 december 2011

Moeilijke lessen

Tjongejonge, hoe groter je wordt hoe moeilijker de lessen die je moet leren!
Pontus is bezig met de lessen 'wachten tot je toestemming krijgt om te eten' , 'alleen thuisblijven' (voor zover je hier alleen kunt zijn) en 'netjes meelopen aan een riempje'. En dat is echt heftige sjit voor zo'n kleine sjap!
Wachten tot je toestemming krijgt om te eten gaat steeds beter. Hij hoeft natuurlijk nog helemaal niet lang te wachten maar in de bak duiken als die wordt neergezet vind ik niet zo grappig. Hij is nu zo ver dat hij met een hand voor zijn borst blijft waar hij is, zitten gaat nog niet altijd. De eerste paar keren probeerde hij zich op allerlei manieren los te worstelen "Laat me los, idioot, mijn eten staat daar!" maar nu begint hij te wennen aan de routine en wordt steeds rustiger... maar moeilijk is het wel voor een hongerig hondje!
Alleen thuisblijven gaat best goed. Hij is natuurlijk nooit echt alleen want er zijn altijd nog katten en vaak is Pandora en/of Ramses er ook. Van te voren zorgen we dat hij een beetje moe is, gegeten heeft, P&P heeft gedaan en dan met een kauwstaafje in de bench. Bench staat voor hem al synoniem voor 'rust' dus dan gaat hij liggen en meestal valt hij dan snel in slaap. We kunnen dan rustig weggaan en één of twee uurtjes wegblijven zonder dat de buren hem horen, meestal doet hij een lodderig oog open als we binnenkomen omdat hij nog lag te slapen. Prima dus!
Meelopen aan een riempje gaat al heel goed als hij alleen is, dan loopt hij keurig netjes naast me. Hij heeft al ondervonden dat voor mijn voeten lopen niet handig is, dat trekken stilstaan betekent en dat staken niks oplevert.
Soms mag hij mee met de anderen, dan gaan we een heel klein stukje. Stoer dat hij dat vindt! Naast zijn 'grote broer' lopen met zijn staartje in de lucht. Maar ja, dan moet hij zich aanpassen aan de roedel en kan niet zomaar stoppen of de ander kant op of weg sprinten naar een blaadje en dat is best moeilijk voor kleine turf. Het grappige is dat hij bij het naderen van andere honden of mensen als vanzelf tussen Ramses en Pandora gaat lopen en zo de bescherming opzoekt van zijn roedeltje. Geloof mij nou dat er ook geen vreemde honden die pup moeten benaderen!!! De lichaamstaal van Ramses spreekt luid en duidelijk: Die pup hoort bij mij!
Bekende honden worden wel toegelaten, behalve als ze 'verkeerd' naar Pontus kijken zoals een vriendinnetje van Ramses die agressief doet tegen jonge puppen. Die wordt pas weer toegelaten als Pontus wat ouder is en zij niet meer zo raar reageert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten